Nieuws

  • Home
  • Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrieven 2024

Augustus (nr.11)

  • In alweer de 11de editie van de nieuwsbrief van de dorpsraad Buitenkaag delen we met trots wat er allemaal in ons dorp gebeurt! Allereerst: heb je de prachtige nieuwe ontmoetingsplek in het Gemaalpark al gezien? Dankzij de inzet van vele dorpsgenoten én financiële steun van onze sponsors is er een oase ontstaan met insectenhotels, vlinderstruiken, en binnenkort zelfs bankjes. We nodigen je van harte uit om eens te komen kijken en te genieten van al het moois!

    Ook hebben we geweldig nieuws voor de bloemenliefhebbers onder ons: dankzij de steun van MeerWind krijgt Buitenkaag binnenkort weer kleurrijke bloembakken. De vakantie heeft de levering iets vertraagd, maar ze zijn onderweg! Wil je helpen om deze mooie projecten te onderhouden? Sluit je dan aan bij onze Groengroep en maak samen met ons het dorp nog groener en gezelliger.

    En er staat meer op de agenda! Op 9 oktober organiseren we een bewonersbijeenkomst om met jullie te praten over belangrijke onderwerpen zoals de blauwe zone, de toekomst van het trapveldje en natuurlijk de verkeersveiligheid. We hopen dat jullie er allemaal bij zijn om samen te werken aan een nog mooier en leefbaarder Buitenkaag.

    Kortom, er gebeurt veel in ons dorp en we zijn blij dat jullie betrokken zijn.

Juni / Juli (nr.10)

  • In alweer 10de editie van de nieuwsbrief gaat het o.a. over verkeersveiligheid, bezoek van studenten uit Wageningen voor participatie-onderzoek, over de 1e bewonersbijeenkomst en informatie over het halfjaarlijkse overleg met de Gemeenteraad.

Mei (nr.9)

  • We blikken terug naar de 4 mei-herdenking en naar de 1e bewonersbijeenkomst van dorpsraad Buitenkaag. De digitale (VVN) verkeers-enquête is veelvuldig ingevuld en ingestuurd; VVN gaat de enquête-uitslag analyseren. Onveilige verkeerssituatie bij 'de loswal' (Lisserdijk) duurt voort. Verder is er een duo-fiets voor bewoners van Buitenkaag en Kaag gearriveerd.

April (nr.8)

  • Deze maand is de eerste bewonersbijeenkomst dorpsraad Buitenkaag aangekondigd. Er zijn werkbezoeken gedaan en weer een stap gezet naar nieuwe initiatieven, aankondiging van de nieuwe vlaggenmast en meer aandacht voor verkeersveiligheid.

Maart (nr.7)

  • Deze maand is er veel aandacht geweest voor bewoners bijeenkomsten over 'de blauwe zone' in Buitenkaag (13 maart 2024) en het participatieproject 'Wind op Land' (16 maart 2024). Verder zal de Leidsemeerstraat worden opengebroken (april-november 2024) en wordt er meer duidelijk over het projectA44.nl Het bestuur heeft een aantal werkbezoeken afgelegd en gepland staan.

Februari (nr.6)

  • Het bestuur heeft een aantal bijeenkomsten bijgewoond: ALV van Dorpsraad Abbenes; bijeenkomst met gemeente Haarlemmermeer over participatieproject 'Wind op Land'; bijeenkomst voor opzet tot samenwerking met de dorpsraden van Lisserbroek en Abbenes. Het 'rijdend energieloket' in Buitenkaag was een groot succes! Tijdens de bestuursvergadering van 12 februari 2024 zijn o.a. de lijnen uitgezet voor 2024. Ook zijn er twee bewoners bijeenkomsten gepland in maart.

Januari (nr.5)

  • Als aftrap naar het nieuwe jaar wordt de website dorpsraadbuitenkaag.nl  onder de aandacht gebracht. Ook zijn er weer diverse zaken met de gemeente Haarlemmermeer besproken, die dit jaar voor uitdagende projecten kunnen gaan zorgen: voor de bewoners, voor de infrastructuur en voor de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in Buitenkaag. Ook het ontwerp bestemmingsplan Buitenkaag wordt onder de loep genomen. Dorpsraad Buitenkaag gaat een zienswijze indienen bij de gemeente Haarlemmermeer.