Nieuws

Nieuwsbrief nr.5 – Januari 2024

Goedendag allen, allereerst de allerbeste wensen voor een mooi 2024! We hopen op een meer vredelievend jaar. Wij gaan, als uw dorpsraadbestuur er weer enthousiast tegenaan om het een prachtig jaar te laten worden. En dan hierbij een toelichting op waar we ons de laatste weken mee bezig hebben gehouden.

Eerst weer een paar punten uit de vorige nieuwsbrief:

  • (herhaling) ‘Rijdend’ Energieloket Haarlemmermeer:

Op zaterdag 3 februari van 11:00-14:00 uur staat de wagen weer bij de Ontmoeting. Dit wordt de 2e keer dat het Energieloket naar Buitenkaag komt; de 1e keer werd het druk bezocht en diverse Buitenkagers zijn voorzien van waardevolle informatie en waren erg enthousiast. Ons advies: ga hier naartoe!

  • Blauwe zone:

Zoals eerder gecommuniceerd zult u binnenkort een brief ontvangen van de gemeente met een uitnodiging voor een bewonersbijeenkomst in de Ontmoeting. Deze bijeenkomst zal medio maart 2024 gaan plaatsvinden. U kunt dan al uw vragen stellen!

  • Participatieproces Wind op Land’:

De windcoalitie heeft aangegeven een bewonersbijeenkomst te gaan organiseren in Haarlemmermeer-zuid, mede naar aanleiding van ons advies. Plaats en tijdstip zijn nog niet bekend; wordt vervolgd.

  • (herhaling) Nieuw ontwerp bestemmingsplan Buitenkaag:

u kunt uw zienswijze indienen tot 25 januari 2024 bij de gemeente Haarlemmermeer. Zie ook vorige Nieuwsbrief nr. 4 (ook op onze website: dorpsraadbuitenkaag.nl  onder de tab ‘Nieuwsbrieven’). Wij zijn hierover ook in contact met de gemeente Haarlemmermeer.

  • (herhaling) Bewegen voor ouderen:

dit voorjaar willen we proeflessen ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ organiseren in Buitenkaag. Bewegen voor ouderen, van 50-100 jaar, onder leiding van een deskundige, op muziek, op de woensdagmiddag. Mocht u interesse hebben, tevens een gezellig moment met uw medebewoners op prijs stellen, geef u dan op via: info@dorpsraadbuitenkaag.nl of bel ons!

 

En verder zijn we bezig met diverse zaken, een paar hiervan zijn:

  • Overleg met Gebiedsbeheer:

in willekeurige volgorde kwamen o.a. aan de orde:

vlaggenmast in gemaalpark; onderhoud `Groen’ in Buitenkaag; optie voor nieuwe honden-uitlaatplaats; parkeerterrein v. Lent in laatste fase; aanleg elektrische laadpaal t.h.v. Zweilandstraat 17; verplaatsing oorlogsmonumenten: op 31 januari 2024 zal er een ‘brainstormsessie’ worden gehouden, georganiseerd door RWS, met diverse belanghebbenden. Mocht u nog input willen leveren, schroom niet en laat het ons weten!

  • Onze website staat live:

met veel enthousiasme zijn we verder gegaan met het vernieuwen van onze website: dorpsraadbuitenkaag.nl Stefan Burgerhout heeft ons zijn digitale deskundigheid aangeboden, dus hij ondersteunt ons hierbij! Daar zijn we echt heel blij mee! Top! Kijk dus regelmatig even rond op onze site, want het wordt niet alleen regelmatig aangevuld met nieuwe informatie; u kunt hier bijvoorbeeld ook àlle nieuwsbrieven teruglezen (onder de tab ‘Nieuwsbrieven’).

Mocht u dat verkiezen boven een ‘papieren’ nieuwsbrief, laat het ons aub weten, want dat scheelt weer werk, tijd en geld; óók beter voor het milieu. Stuur uw mailtje naar info@dorpsraadbuitenkaag.nl  dat is voldoende, waarvoor uiteraard hartelijk dank!

  • Mocht u nu ook denken: ik wil graag mijn deskundigheid, ideeën en/of enthousiasme delen. Neem dan gerust contact met ons op, want alle ondersteuning is welkom. Wij staan open voor elke uitdaging……Het gaat tenslotte ook om uw leefomgeving, veiligheid, welzijn en woongenot.
  • Tijdens de volgende bijeenkomst met de gemeente Haarlemmermeer en dorpsraden (Haarlemmermeer-zuid) zal Rijkswaterstaat ook aanschuiven v.w.b. het projektA44.nl. Op onze website kunt u uitgebreide informatie teruglezen onder tab: projektA44.
  • Op woensdag 10 januari is Fokko Broersma, als lid van de Pontraad namens dorpsraad Buitenkaag, aanwezig geweest bij een bijeenkomst in de Stal op de Kaag. Deze bijeenkomst ging over ‘de toekomst van Kaag’. Aan de hand van 5 thema’s werd hierover van gedachten gewisseld. Het was een goede bijeenkomst.