Nieuws

Nieuwsbrief nr.6 – februari 2024

Met gepast enthousiasme bieden wij u weer de maandelijkse Nieuwsbrief aan met een
toelichting op waar we ons de laatste weken mee bezig hebben gehouden.

Eerst weer een paar punten uit de vorige nieuwsbrief:

‘Rijdend’ Energieloket Haarlemmermeer: op beide data werd het loket druk bezocht!
Wij zullen blijven nadenken hoe we u kunnen blijven faciliteren met meer informatie over energie-gerelateerde onderwerpen. Ook kunt u ons een vraag stellen of een voorstel doen, zodat wij daarmee voor u aan de slag kunnen.

Blauwe zone: U heeft inmiddels een brief ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer met een uitnodiging voor de bewonersbijeenkomst op woensdagavond 13 maart 2024 vanaf 19:30 uur in ‘de Ontmoeting’. Komt allen en stel uw vragen! U kunt zich al voorbereiden door de regels van de parkeerontheffingen op de website van de gemeente Haarlemmermeer te bekijken en u in te lezen: https://haarlemmermeergemeente.nl/parkeerontheffing
Let op: De blauwe zone zal gelden binnen de gehele bebouwde kom van Buitenkaag!

Informatiemarkt ‘Dag van de Wind’: De gemeente Haarlemmermeer heeft
aangegeven een bewonersbijeenkomst te gaan organiseren in Haarlemmermeer-zuid, mede naar aanleiding van ons advies. Deze zal gaan plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024 in ‘de Ontmoeting’. U zult nog nadere informatie ontvangen. U kunt op onze website informatie vinden over o.a. de Windcoalitie, maar ook op de site van de gemeente: https://windopland.haarlemmermeer.nl kunt u zich inlezen voor deze dag. Haarlemmermeer-Zuid is aangewezen als zoekgebied door de Provincie en de gemeente Haarlemmermeer om mogelijk meer windturbines te plaatsen.

Nieuw ontwerp bestemmingsplan Buitenkaag: wij hebben een zienswijze geschreven en ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer. Mocht u deze willen inzien, neem dan gerust contact met ons op.

Bewegen voor ouderen: er heeft zich al een aantal bewoners opgegeven voor de proeflessen onder leiding van een deskundige, voor de woensdagmiddag. Er is nog ruimte, dus mocht u interesse hebben, tevens een gezellig moment met uw medebewoners op prijs stellen, geef u dan op via: info@dorpsraadbuitenkaag.nl of bel ons. Dan kunnen we dit voorjaar al van start gaan!

En verder zijn we bezig met diverse zaken, een paar hiervan zijn:

Overleg met Gebiedsbeheer: in willekeurige volgorde kwamen o.a. aan de orde: Er komt een nieuwe vlaggenmast in het Gemaalpark; Ook zal er nog een picknick-tafel in het Parkje Buitenkaag worden geplaatst; het onderhoud van `Groen’ in Buitenkaag; nieuwe op9e voor een honden-uitlaatplaats; parkeerterrein v. Lent in laatste fase, dus nu wordt de ‘blauwe zone’ een feit; aanleg elektrische laadpaal t.h.v. Zweilandstraat 17 en gevraagd voor extra laadpaal in Eimerstraat.

Verplaatsen Oorlogsmonument: Op 11 september 2023 zijn wij al in gesprek geweest met RWS over het Oorlogsmonument. Hieruit voortvloeiend is er op 31 januari 2024 een ‘brainstormsessie’ gehouden met diverse betrokken par9jen. Daarbij is de voorkeur uitgesproken om het oorlogsmonument te verplaatsen naar een nieuwe loca9e, dichtbij de huidige loca9e, die beter bereikbaar en zichtbaar zal zijn. Of dit haalbaar en realiseerbaar is, zal door RWS worden bekeken. Hartelijk dank voor allen die ons hebben geholpen en ons hebben geïnformeerd.

Kijk regelmatig even rond op onze website, want het wordt niet alleen regelmatig aangevuld met nieuwe informatie; u kunt hier bijvoorbeeld ook àlle nieuwsbrieven teruglezen (onder de tab ‘Nieuwsbrieven’).

Natuurlijk kunt u ons altijd even aanspreken over wat u nog graag op de website wilt terugzien. Het is tenslotte ook uw website! Wij zullen daar dan graag naar kijken.

Mocht u nu denken: ik wil graag mijn deskundigheid, ideeën en/of enthousiasme delen. Neem dan gerust contact met ons op, want alle ondersteuning is welkom. Wij staan open voor elke uitdaging……Het gaat tenslotte ook om uw leefomgeving, veiligheid, welzijn en woongenot.

Tijdens de volgende cluster-bijeenkomst, welke gepland staat op maandag 15 april 2024, met de gemeente Haarlemmermeer en dorpsraden (Haarlemmermeer-zuid) zal Rijkswaterstaat ook aanschuiven v.w.b. het projektA44.nl. Op onze website kunt u uitgebreide informa9e teruglezen onder tab: projektA44.

Op 8 februari 2024 hebben wij de dorpsraden van Abbenes en Lisserbroek uitgenodigd om elkaar beter te leren kennen en vormen van samenwerking te onderzoeken. Het was een geslaagde avond en die samenwerking: die komt er!

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en gehoord voelt in Buitenkaag. Bent u, of kent u iemand die recentelijk in Buitenkaag is komen wonen, geef ons dan het adres door. Wij gaan dan persoonlijk de nieuwe inwoners van Buitenkaag hartelijk welkom heten met een presentje. U mag ons daarbij uiteraard ook vergezellen……

Heeft u naar aanleiding van deze (of voorgaande) Nieuwsbrief wellicht vragen, suggesties, ideeën…? Neem gerust contact met ons op.

We vertrouwen erop dat u/jullie ons weten te vinden:

Facebook-site: Dorpsraad Buitenkaag
Email: info@dorpsraadbuitenkaag.nl
Website: dorpsraadbuitenkaag.nl

We gaan er samen wat moois van maken!

Namens de Dorpsraad Buitenkaag,

Benita Verhoef (06-83328213);
Bernadette van Beekum (06-55883234);
Paulette van den Berk (06-18171621).